ALEGERI ÎN MOLDOVA. Macovei: „Votați pentru dreptate și justiție, alături de Uniunea Europeană și SUA”

Publicat: 30 11. 2014, 11:54

„Rog toți cetățenii Republicii Moldova din România, Italia, Spania și din toată diaspora să meargă la vot duminică, 30 noiembrie. Nu pierdeți într-o singură zi tot ce ați câștigat până acum: respectul Europei, dreptul de liberă circulație și Acordul de asociere și comerț liber cu Uniunea Europeană”, a scris Monica Macovei pe pagina ei de Facebook.

Europarlamentarul afirmă că niciun efort nu este prea mic pentru ei și copiii voștri. „Votați pentru dreptate și justiție, pentru drumul ferm spre democrație alături de Uniunea Europeană și SUA. Așa cum România a construit DNA și are o justiție independentă, așa și Republica Moldova va avea”, mai scrie ea.

Peste 3,2 milioane de alegători sunt așteptați duminică la urne, între orele 07.00-21.00, pentru a-i alege pe cei 101 membri ai Parlamentului.

Scrutinul va decide raportul de forțe din Parlamentul de la Chișinău, precum și orientarea țării. Alegerile vin într-un context foarte tensionat, după mai multe arestări și anchete din partea autorităților moldovene privind planuri de organizare a unui Maidan sângeros după alegeri. Rezultatul scrutinului va fi dat mai ales de numărul mare de indeciși și de cetățenii moldoveni din afara granițelor.