Alegeri în PDL. Blaga: După Convenție facem alegeri în toate organizațiile din țară

Publicat: 02 03. 2013, 18:39
Actualizat: 03 03. 2013, 14:53

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Iași că, după Convenția națională a partidului se vor ține alegeri în toate organizațiile PDL din țară, de jos în sus, el susținând că nu a vrut să le facă acum pentru a nu fi acuzat că face jocuri înaintea congresului din 23 martie.

Vasile Blaga a spus, într-o conferință de presă, că după Convenția națională și după alegerea unui nou Birou Permanent Național al PDL se vor face alegeri în toate organizațiile din țară ale PDL, de jos în sus.

„Ne vom implica. Nu am făcut-o în această perioadă tocmai pentru a nu fi acuzați că facem jocuri în pregătirea alegerilor noastre interne. Dar după congres și după alegerea Biroului Permanent Național vom merge nu doar în organizația din Iași, ci în toate, și vom avea alegeri de jos în sus. Un partid se bazează pe militanți, pe organizații puternice”, a spus Vasile Blaga, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că au fost foarte multe conflicte în organizația de la Iași, în special din cauza neînțelegerilor parlamentarilor.

Blaga a adăugat că nu este mulțumit nici de conducerea partidului, nici de conducerile organizațiilor din țară, motivând că rezultatele electorale din 2012 dovedesc acest lucru.

„Rezultatele electorale din 2012 ale PDL sunt rezultatele parcursului nostru în special din ultimii patru ani, dar unii spun chiar din ultimii opt ani”, a spus Vasile Blaga.

Mai multe organizații județene ale PDL sunt conduse de șefi interimari, stabiliți direct de conducerea partidului, și nu aleși prin votul membrilor PDL din filialele respective.

Un exemplu în acest sens îl constituie filiala ieșeană a PDL, care în ultimii doi ani a fost condusă, pe rând, de mai mulți democrat-liberali, desemnați ca președinți interimari de către Biroul Permanent Național al partidului.

În prezent, președinte interimar al organizației județene a PDL Iași este omul de afaceri Gabriel Surdu, numit de conducerea centrală în acest post cu câteva săptămâni înaintea începerii campaniei electorale din toamna trecută.