Alianța Creștin-Liberală: Ponta nu sprijină proiectele dedicate memoriei comunismului

Publicat: 10 11. 2014, 12:52

„Alianța Creștin-Liberală a luat act de declarațiile premierului Victor Ponta privind așa-zisele sale reușite și intenția domniei sale de a sprijini în continuare proiectele dedicate memoriei comunismului. Pentru corecta informare a opiniei publice, ACL a făcut o listă a „realizărilor” primului ministru din care rezultă, de fapt, foarte clar dezinteresul și ignoranța sa în această privință”, se afirmă în comunicatul menționat.

ACL precizează că proiectul de lege privind dublarea indemnizației foștilor deținuți politici a fost depus la Parlament de PNL, la începutul lunii mai 2014.

Potrivit sursei menționate, de 14 luni „zace” în Parlament proiectul de lege care obligă torționarii comuniști condamnați să plătească despăgubiri victimelor. „Proiectul, inițiat de Guvern în momentul declanșării campaniei de aducere în fața justiției a torționarilor comuniști, putea fi aprobat fără probleme până acum de majoritatea parlamentară controlată de PSD”, evidențiază comunicatul ACL.

ACL mai afirmă că Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, aflat sub coordonarea directă a primului ministru, a intrat în martie anul acesta „pe mâna unui pesedist, Radu Preda, care a blocat seria de investigații începută anul trecut și a căror rezultate se văd în justiție (cazurile Vișinescu și Ficior)”.

„Tăcerea și indiferența au luat locul acțiunilor în justiție pentru aducerea în fața judecătorilor a celor vinovați de crimele comunismului. Amendăm totodată aici indiferența și lipsa de implicare a acestei instituții în „cazul Andrei Ursu”. Dezinteresul și proasta gestionare a „cazului Andrei Ursu” de către guvernul Ponta au făcut ca un om să treacă prin supliciul unei greve a foamei de 17 zile”, arată comunicatul ACL.