Alina Gorghiu: Nu vor urma decapitări în PNL

Publicat: 05 08. 2021, 21:17
Sursa: MEDIAFAX FOTO

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat joi, în cadrul unui interviu acordat Televiziunii Române, că susținătorii lui Florin Cîțu la șefia Partidului Național Liberal au decis să nu ia măsuri împotriva susținătorilor actualului președinte al formațiunii Ludovic Orban, după Congres.

Ea îi sfătuiește pe colegii de partid care îl susțin pe Ludovic Orban să nu se teamă de eventuale represalii în cazul în care Cîțu va câștiga șefia partidului, informează stiripesurse.

„Avem obligația să îi aducem pe toți la masă. Vă spun un lucru care s-a discutat în echipa lui Florin Cîțu de foarte multe ori, nevoia de a nu face nicio diferență între cei care optează public pentru candidatura lui Orban și Florin Cîțu. Vă garantez că nu vor urma tăieri de capete, vă asigur că nu va fi cazul de niciun fel de vendetă. Îi asigur pe colegii mei care pot fi intoxicați de diverse mesaje”, a spus Gorghiu.

În PNL circulă scenariul că la Congresul PNL va fi „câștigătorul ia totul”, echipa pierzătoare urmând să fie eliminată din funcțiile importante pe care le deține în Guvern, Parlament și în partid, notează sursa citată.

Alina Gorghiu, apel către liberali: „Responsabilitatea față de PNL rămâne o obligație”

Gorghiu a publicat recent un apel în mediul online către liberalii care ”fac acuzații grave, fără bază și fără probe”.

Mesajul Alinei Gorghiu survine în contextul în care alegerile interne din PNL au creat o stare de tensiune crescândă între susținătorii lui Ludovic Orban și cei ai premierului Florin Cîțu.

Pe măsură ce Congresul PNL se apropie – 25 septembrie – declarațiile acuzatoare sau acide nu lipsesc din „decorul politic”, existând și voci care afirmă că, înainte de toate, în prim-plan ar trebui să se afle guvernarea României, nu interesele politice.

lina Gorghiu scrie pe pagina sa de socializare că este nevoie de ”responsabilitate”,

„Chiar dacă e august, zăpușeală și lume relativ puțină în Capitală, e cazul de responsabilitate. Apelul e către toti membrii PNL care fac acuzații grave, fără bază și fără probe”, notează senatorul PNL.