Alina Gorghiu: „Țara arde și PSD se piaptănă / Legea privind izolarea și carantina trebuia adoptată de săptămâna trecută”. Senatoarea spune că multe țări europene au legiferat izolarea

Publicat: 13 07. 2020, 17:57
Alina Gorghiu, reacție după ce Ludovic Orban a spus că și-ar da viața pentru PNL: Patetic, nu ajungi să fii canonizat doar pentru că vorbești despre cum te sacrifici / Alina Gorghiu / Foto: Mediafax

Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, acuză PSD că politizează situația în ceea ce privește izolarea și carantina și că aceste jocuri politicianiste au blocat Parlamentul!

„Țara arde, iar PSD se piaptănă și se gândește doar la Congres. În acest moment, jocurile politicianiste din interiorul majorității de stânga au blocat Parlamentul deși erau de votat prevederi foarte – super – ultra – urgente, care privesc sănătatea publică!

Legea privind izolarea și carantina trebuia adoptată de săptămâna trecută. A nu face nici azi acest lucru este inacceptabil! În schimb, pesediștii nu știu ce să mai inventeze ca să amâne procedura și votul!

Alina Gorghiu: „Au certat Guvernul că nu a făcut mai repede proiectul de lege!”

Au certat Guvernul că nu a făcut mai repede proiectul de lege! Dar cine face legi?! Nu Parlamentul?! Păi, de 5 luni, ce ați făcut, domnilor care conduceți Camera Deputaților și Senatul?!”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu, vicepreședintele Senatului.

Senatoarea mai scrie că multe state europene au legiferat carantina și izolarea

„Au cerut un rezumat al măsurilor legislative din alte state europene și au primit, astăzi, la Senat, documentul cu exemple din măsuri privind carantina și izolarea legiferate în alte state!

Iată doar câteva exemple:

Alina Gorghiu: „FINLANDA – măsura carantinării poate fi impusă obligatoriu, împotriva voinței persoanei”

FINLANDA – măsura carantinării poate fi impusă obligatoriu, împotriva voinței persoanei; medicul poate izola persoana împotriva voinței acesteia; AUSTRIA – în cazul unui test pozitiv, persoana poate fi obligată să se carantineze la domiciliu sau la spital (după gravitatea cazului);

IRLANDA – medicul poate ordona în scris deținerea și izolarea persoanei într-un spital sau altă locație pânaă se convinge că persoana nu mai este sursa probabilă a infecției; MAREA BRITANIE – Secretarul de Stat sau un consultant de sănătate publică înregistrat pot, în scopul screeningului, al evaluării și impunerii de orice restricții sau cerințe sub regulamentul 5, impune asupra persoanei cerința de a fi deținută;

Alina Gorghiu: „PSD a generat această campanie împotriva măsurilor de carantinare și de izolare care a dus la creșterea numărului de bolnavi”

SLOVENIA – în cazuri specifice de boli infecțioase se poate obliga internarea conform informațiilor obținute prin delegația permanentă la UE;  SUEDIA – se poate forța o persoană să fie consultată și izolată, iar dacă se izolează forțat trebuie să aibă și plan de tratament, conform informațiilor obținute prin delegația permanentă la UE”, a mai precizat Alina Gorghiu pe Facebook.

Senatoare mai scrie că „PSD a generat această campanie împotriva măsurilor de carantinare și de izolare care a dus la creșterea numărului de bolnavi și la restricții de călătorie pentru români!”.