Ambasada SUA: Vizita șefului FBI consolidează parteneriatul solid dintre SUA şi România

Publicat: 23 02. 2024, 13:27
Actualizat: 23 02. 2024, 13:58

Directorul FBI, Christopher Wray a vizitat România în această săptămână și a discutat cu oficiali români în cadrul parteneriatului de securitate dintre cele două țări, a transmis Ambasada SUA la Bucureşti pe Facebook.

Directorul Wray s-a întâlnit cu mai mulți oficiali de rang înalt din cadrul guvernului român, inclusiv cu Serviciul Român de Informații (SRI), Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și Parchetul General al României.

Liderii au discutat despre oportunități suplimentare pentru continuarea colaborării în vederea combaterii amenințărilor criminale și de securitate națională cu care se confruntă România și SUA.

Christopher Wray a avut întâlniri cu procurorul general al României, Alex Florența, cu procurorul-șef DIICOT, Alina Albu, și cu procurorul-șef al DNA, Marius Voineag.

În concret, s-a stabilit intensificarea colaborării în combaterea infracțiunilor de spălare de bani și cybercrime, precum și a desfășurării investigațiilor financiare complexe, sens în care s-a convenit asupra asigurării de către FBI a unor sesiuni de training pentru procurorii români în ceea ce privește investigarea infracțiunilor menționate.

Vizita directorului FBI, Christopher Wray, la Bucureşti, consolidează parteneriatul solid dintre SUA şi România în domeniul aplicării legii. Aceste discuții importante s-au axat pe inițiative comune, pe asigurarea securității ambelor națiuni și pe colaborarea în combaterea criminalității transnaționale, a transmis misiunea diplomatică americană.

CITEȘTE ȘI:

Directorul FBI, Christopher Wray, în România. Șeful Biroului s-a întâlnit cu procurorul general Alex Florența și cu șefii DNA și DIICOT

VIDEO | Cum au oprit SRI si FBI un atac cibernetic asupra sistemului bancar românesc și ce informații viza gruparea Carbanak, cu membri din Rusia și Ucraina