Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, va fi decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce

Publicat: 18 01. 2021, 11:44
Sursă Foto: Bogdan Pantilimon / MApN

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, va primi luni, d ela președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ora 18,00 la Palatul Cotroceni, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, a transmis, luni,  Administraţia Prezidenţială.

 Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, săptămâna trecută, decretul pentru decorarea ambasadorului Adrian Zuckerman cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce în semn de „înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfăşurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanţială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului strategic dintre ţara noastră şi Statele Unite ale Americii”.

Statele Unite schimbă ambasadorul din România. Adrian Zuckerman a efectuat o vizită de rămas-bun la MAE

Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, va fi schimbat din funcție. În ultimele zile ale mandatului, acesta a efectuat o vizită la Ministrul afacerilor Externe, unde a fost primit de ministrul Bogdan Aurescu. Oficialul român i-a transmis „aprecierea părții române pentru activitatea (…) pe parcursul mandatului acestuia la București, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral”.

Adrian Zuckerman, Ambasador al Statelor Unite în România de pe data de 14 decembrie 2019

Adrian Zuckerman era Ambasador al Statelor Unite în România de pe data de 14 decembrie 2019.

„Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea părții române pentru activitatea ambasadorului Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la București, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Cu această ocazie, ministrul român de externe a trecut în revistă realizările înregistrate pe parcursul anului 2020 în cooperarea dintre România și SUA, pornind de la dialogul politic substanțial la nivel înalt și incluzând progrese concrete în domenii de interes comun, inclusiv dezvoltarea componentei economice și de energie a Parteneriatului Strategic, prin încheierea unui Acord interguvernamental în domeniul energiei nucleare civile și avansarea în identificarea de surse de finanțare pentru proiecte cu caracter strategic în acest domeniu sau proiectele majore de interconectare regională, precum Rail2Sea și ViaCarpathia.

De asemenea, a fost exprimată satisfacția comună pentru cooperarea în domeniul apărării și securității, inclusiv prin semnarea unei Foi de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării între România și Statele Unite pe o perioadă de 10 ani, care formalizează prioritățile strategice bilaterale și asigură cadrul pentru dezvoltarea capacităților și nivelului de pregătire militară. Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, în acest context, importanța extinderii prezenței militare americane în România.