Andreea Paul, pe lista de rezerve a PNL pentru primăria sectorului 6

Publicat: 11 03. 2016, 16:22
Actualizat: 11 03. 2016, 19:27

Potrivit unor surse din PNL, Andreea Paul este interesată să candideze la alegerile locale, anunțându-și în același timp susținerea pentru Adriana Săftoiu și arătând că așteaptă decizia acesteia.

Dacă Adriana Săftoiu va decide să facă un pas în spate, Andreea Paul ar putea fi susținută de PNL la alegerile din iunie, în contextul în care partidul a validat pentru primăriile de sectoare doar bărbați, în ciuda promisiunii liberalilor că vor susține minim 30% femei în alegerile locale și parlamentare.

Potrivit unor liberali, Adriana Săftoiu nu ar fi anunțat încă dacă va accepta propunerea PNL de a candida pentru funcția de primar al Sectorului 6, deși copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat recent că, la începutul săptămânii viitoare, PNL își va desemna candidatul pentru primăria Sectorului 6, condusă, în prezent, de liberalul Rareș Mănescu.

La rândul său, președintele PNL București, Cătălin Predoiu, a afirmat, la începutul săptămânii, că la sectorul 6 liberalii așteaptă „o cercetare calitativă de anvergură care se va finaliza în zilele următoare”, urmând ca decizia să fie luată lunea viitoare.

Președintele PNL București a afirmat că partidul nu îl va susține pe Ștefan Florescu în această cursă, așa cum s-a vehiculat anterior și a spus că în discuțiile pe care le vor avea pentru desemnarea candidatului la Sectorul 6 liberalii vor pleca de „soluțiile existente în partid”.

Întrebat dacă Răzvan Mironescu ar putea fi susținut de PNL, Predoiu a afirmat că nu exclude nicio variantă venită din partid, însă se așteaptă rezultatele cercetării calitative comandate de PNL.

Președintele PNL București a afirmat că sondajele comandate au fost doar „o bază a deciziei politice”, afirmând că aceste cifre trebuie văzute în dinamica loc.