ANI cere încetarea mandatului unui senator PSD incompatibil

Publicat: 06 03. 2017, 15:24

„A trebuit să luam act de scrisoarea Agenției Naționale de Integritate, prin care ni se transmite un raport de evaluare prin s-a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către dl. senator Marciu Ovidiu Cristian Dan. Acest raport a fost înaintat Comisiei juridice, care a primit termen de două săptămâni să ne prezinte un punct de vedere pentru a ști cum procedăm mai departe”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după ședința Biroului Permanent al Senatului.

Potrivit documentului ANI, Ovidiu Cristian Dan Marciu, în timp ce era vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu, a încheiat contracte în calitate de persoană fizică autorizată și acționar al unei firmei Profi Crim Construct SRL cu unități din subordinea Consiliului Județean Giurgiu.

„Vă rugăm să luați act de situația de încetare a mandatului și să supuneți votului plenului camerei adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de senator al domnului Marciu Ovidiu Cristian Dan, ca urmare a faptului că Raportul de evaluare (…) a rămas definitiv prin decizia ÎCCJ”, se mai arată în raportul de evaluare al ANI.