Antonescu: Atanasiu să construiască rapid soluții pentru Roșia Montană și regimul exploatărilor

Publicat: 07 02. 2014, 15:48
Actualizat: 02 08. 2014, 09:23

Președintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, vineri, că așteaptă de la Teodor Atanasiu, propus pentru funcția de ministru al Economiei, să construiască rapid, împreună cu premierul și viitorul ministrul de Finanțe, Eugen Nicolăescu, soluții pentru Roșia Montană și pentru regimul exploatărilor.

„Aștept și așteptăm de la domnul Atanasiu, un om cu experiență ministerială la Ministerul Apărării și în fruntea AVAS, să atace marile probleme care țin de privatizări, marile probleme și marile proiecte care țin de perspectiva reindustrializării României, să construiască împreună cu colegii de Guvern, cu premierul, ministrul Finanțelor, formule rapide și eficiente pentru soluții la marile dosare economice, între care Roșia Montană, între care regimul exploatărilor în general și așa mai departe”, a spus Antonescu.

La rândul său, Atanasiu a spus că rolul său va fi de a implementa politicile publice liberale, care pot duce la recuperarea decalajelor economice față de celelalte țări.

„Într-o țară precum România, care trebuie să recupereze decalaje majore, politicile publice în domeniul economic nu pot fi decât liberale. De aceea, rolul meu este mai simplu: nu pot decât să aplic aceste politici”, a afirmat Atanasiu într-o conferință de presă după ședința BPN al PNL unde a fost propus pentru funcția de ministru al Economiei.

El a mai spus că principala preocupare vizează reindustrializarea, o mai mare vigoare a procesului de privatizare și procesul de atragere de capital în România.

El a mai spus că dorește să asigure și o concurență reală pe piața românească.