Antonescu bate șaua să priceapă Ponta: „Noi n-am primit votul pentru coabitare” cu „tăticul penalilor”

Publicat: 06 02. 2013, 09:30
Actualizat: 06 02. 2013, 13:00

Coabitarea de cursă lungă cu președintele Traian Băsescu nu este o certitudine pentru liderul PNL, Crin Antonescu. „Nu, noi n-am primit votul pentru coabitare. Eventual ca să stabilească tot Traian Băsescu și în ce condiții pleacă. E o frustrare a cetățenilor pe care o împărtășesc”, a susținut președintele Senatului, invitat la Antena 3. Intervenția lui Antonescu l-a pus în încurcătură pe Victor Ponta, care a încercat să schimbe rapid subiectul: „Tot despre Băsescu vorbim?!”

Moderatorul n-a dorit însă să schimbe subiectul, președintele fiind identificat de liderii USL ca „sursă a răului” în privința recentului Raport pe Justiție al Comisiei Europene și acuzat că s-a grăbit să critice miniștrii cu dosare penale. „Oamenii ăia au dreptul să se apere. Nu, ăștia nu sunt buni. De unde până unde penalul penalilor, tăticul penalilor, cu casă din Mihăileanu, cu dosarul Flota nu s-a gândit niciodată nu să-și dea demisia, dar măcar să dea un răspuns?”, i-a luat Crin Antonescu, indirect, apărarea lui Relu Fenechiu, trimis la rândul său în judecată pentru complicitate în dosarul Transformatorul.

Mai rezervat, premierul Victor Ponta, care a semnat un pact care consfințea coabitarea cu Traian Băsescu, s-a limitat la un comentariu scurt – „Băsescu e un capitol închis din istoria noastră din care să învățăm cum să nu mai facem” – și o intenție legată de noua Constitituție: „președintele va fi cel care se ridică deasupra partidelor, nu care își conduce partidul în alegeri, cel care arbitrează bătăliile”.