Antonescu, despre declarațiile lui Tokes: Scandalos și alarmant; Băsescu, Boc trebuie întrebați

Publicat: 11 03. 2014, 17:20

Întrebat, marți, cum vede cum vede declarația europarlamentarului Laszlo Tokes din Parlamentul European despre Țintul Secuiesc și Crimeea, Crin Antonescu a decris-o drept ceva „scandalos”: „Este scandalos și este alarmant. Cred că este o întrebare foarte bună pe care să i-o puneți domnului președinte Băsescu, domnului fost președintele PDL Emil Boc, domnului Stolojan, domnului Marian Jean Marinescu, doamnei Macovei, celor care în PE au cauționat susținerea pe familie politică și chiar promovarea domnului Tokes”, a declarat liderul PNL.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, luni, în PE, că secuii din Ținutul Secuiesc sunt pe cale să devină minoritari pe propriul teritoriu, așa cum s-a întâmplat cu tătarii în Peninsula Crimeea și a cerut ajutor UE pentru obținerea autonomiei.

Laszlo Tokes a precizat că la Târgu-Mureș a avut loc, luni, o manifestație a minorității maghiare „împotriva politicii de asimilare a Guvernului român”. Secuii din Ținutul Secuiesc „sunt pe cale, precum tătarii din Peninsula Crimeea, să devină o minoritate pe propriul teritoriu”, a mai spus Tokes, care a cerut Parlamentului European și celorlalte instituții europene să-i ajute pe secui să obțină autonomia.