Antonescu, despre nominalizarea lui Mircea Geoană drept „înalt reprezentant” al Guvernului: Trebuie să fii om serios, aș fi împotrivă

Publicat: 25 11. 2013, 17:40
Actualizat: 04 08. 2014, 03:00

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că ar fi împotriva nominalizării lui Mircea Geoană drept „înalt reprezentant” al Guvernului, precizând că pentru o astfel de funcție „trebuie să fii un om serios”.

Antonescu a fost întrebat cum vede informația vehiculată în presă ca senatorul PSD Mircea Geoană să obțină titulatura de „înalt reprezentant” al Guvernului pentru proiecte strategice și diplomație publică.

„Nu cred. Nu a fost numit înalt reprezentant, când să fie numit? Trebuia să fie o ședință de Guvern. Și mă îndoiesc, înalt înalt, dar nu e clar al cui reprezentant, pentru ce probleme și față de cine. Asta nu mi-e clar, dar nu e un subiect serios, zău”, a afirmat Antonescu.

El a fost întrebat dacă s-ar împotrivi unei astfel de propuneri de numire. „Sigur că da, că trebuie să fii un om serios ca să fii înalt reprezentant”, a mai declarat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, duminică, într-o emisiune a postului Antena 3, despre o informație potrivit căreia Executivul ar pregăti numirea lui Mircea Geoană în funcția de înalt reprezentant al Guvernului pentru proiecte strategice și diplomație publică.

„De mai mult timp am discutat cât de des am putut cu domnul Geoană toate temele importante de politică externă, pentru că este una dintre persoanele a cărei pregătire, a cărei experiență în domeniu nu cred că le-a contestat vreodată cineva. Și sigur că simt nevoia, alături de ministrul Corlățean, alături de consilierii mei de stat, de secretarii de stat … totuși, o persoană, repet, cu experiența și pregătirea domnului Geoană este extrem, extrem de utilă. Și m-am bucurat că vrea să ne sprijine în niște lucruri importante”, a spus Ponta.