Antonescu despre primirea unor PDL-iști în partid: A fost vorba și de un oportunism în sens practic

Publicat: 18 05. 2012, 22:50
Actualizat: 20 05. 2012, 17:37

 

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, răspunzând la o întrebare legată de primirea unor PDL-iști în partid, că „a fost vorba de un oportunism în sens practic” și dacă PNL nu ar fi primit niște oameni care au vrut atunci să treacă linia frontului ar fi fost și azi Guvernul Ungurenu.

Întrebat, la Alba Iulia, dacă PNL va continua să primească PDL-iști în partid, Crin Antonescu a răspuns că nu se pune problema „de primit sau neprimit”, ci a fost vorba de opțiunile unor oameni, a fost vorba și de „un oportunism în sens practic”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu se pune problema de primit sau neprimit, a fost vorba de opțiunile unor oameni, a fost vorba și de un oportunism în sens practic, eu l-am mărturisit. Erau oameni care atunci ne judecau cu multă severitate și era dreptul lor să o facă. Dar astăzi toți cei care se bucură că am schimbat acest guvern mai devreme cu șase – șapte luni trebuie să înțeleagă că așa e în politică, dacă nu am fi primit niște oameni care au vrut să treacă atunci linia frontului, am fi avut și azi Guvernul Ungureanu”, a spus Antonescu.

El a reamintit și de gluma făcută de președintele Traian Băsescu la învestirea Guvernului legată de ținuta uneia dintre participante, spunând că el „a gustat-o”.

„Știți că la învestirea Guvernului, președintele, deși într-o situație grea, a avut totuși puterea de a face o glumă, pe care eu unul am gustat-o, pentru că cine are puterea să fie autoironic se bucură întotdeauna de aprecierea mea. Știți că l-a întrebat chiar pe premier dacă mai există cineva în PDL. A văzut o doamnă care i s-a părut îmbrăcată în portocaliu. Doamna era într-un fel de roșu, vă asigur eu, dar lumina îl făcea să o vadă portocalie”, a firmat Antonescu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a participat, vineri seară, la Alba Iulia, la acțiunea de lansare a candidaților USL Alba, la eveniment fiind prezenți aproximativ 2.500 de membri și simpatizanți ai USL din Alba Iulia și din județ.