Antonescu, despre suspendare: Număr de circ modest, Tăriceanu va constata că Ponta nu îl susține

Publicat: 08 09. 2014, 18:25
Actualizat: 09 04. 2019, 04:20

„Este un număr de circ destul de modest, circ electoral, prezentat de domnul Tăriceanu și care se va termina jalnic. Cu alte cuvinte, eu am convingerea că nici PSD nu va susține acest demers, și păgubiții afacerii vor fi domnul Tăriceanu și, ca de obicei, Antena 3, care se încinge foarte tare să demonstreze cine este băsist și cine nu este băsist”, a comentat Crin Antonescu inițiativa președintelui Senatului.

Antonescu a mai spus că Tăriceanu va constata că „domnul Ponta și PSD nu susțin suspendarea”.

„Sigur, nu o să îi poată declara băsiști, și o să schimbe subiectul”, a mai spus Antonescu.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, luni, că a început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atât din Senat, cât și din Cameră, inițiativa legată de suspendarea președintelui Traian Băsescu.

Cererea de suspendare a președintelui României cuprinde trei elemente pentru care se dorește demiterea lui Traian Băsescu, și anume faptul că președintele s-a implicat în campania PMP, intervenția directă la președintele Comisiei Europene, în cazul comisarului european și raporturi instituționale în forme necivilizate.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea șefului statului va fi discutată în PSD, menționând că este vorba despre un demers serios și precizând că orice zi fără Traian Băsescu reprezintă un rău mai puțin pentru țară.

Președintele Traian Băsescu declara, vineri, răspunzând unei întrebări legate de un eventual demers pentru o nouă suspendare a sa din funcție, că intră în campanie „și nu o să le fie bine”, el adăugând că în campanie are „capacitate uriașă de revitalizare”.

Traian Băsescu a fost întrebat, în conferința de presă susținută la Newport, după summit-ul NATO, dacă îi este teamă de o nouă suspendare din funcție. „Intru în campanie și nu o să le fie bine, să știți că în campanie am capacitate uriașă de revitalizare”, spunea șeful statului.