Antonescu îi dă replica lui Geoană: „Declarație vitejească, adică PSD nu-și permite să se țină de cuvânt”

Publicat: 09 11. 2013, 15:07
Actualizat: 31 07. 2014, 12:33

Crin Antonescu a refuzat să comenteze în amănunt îndemnul lui Mircea Geoană ca PSD să meargă singur la alegerile prezidențiale, preferând să o traducă în „PSD nu-și permite să se țină de cuvânt”.

„Declarația domnului Mircea Geoană poate fi reformulată astfel: PSD nu-și permite să se țină de cuvânt. Asta e părerea dânsului, nu comentez. Am tradus doar declarația vitejească a domnului Geoană. În momentul în care cineva încalcă un acord politic, evident că acesta nu mai există. Dar eu știu să fac diferența între PSD și domnul Geoană, nu sunt alarmat de această declarație”, a declarat el.

Președintele PNL a vrut să mai puncteze o dată și faptul că USL trebuie să existe pentru a-și îndeplini promisiunile, însă a explicat că se va merge separat dacă cineva va încălca protocolul.

„Eu am vorbit despre nevoia și obligația acestei alianțe de a ne achita și de a ne îndeplini obligațiile față de cetățeni. Eu sper din tot sufletul și PNL va face tot posibilul în acest sens. Dacă nu se va reuși, PSD și PNL își vor vedea de drumul lor, dar nu vreau să analizez această teorie pesimistă”, a mai spus Antonescu.

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, a făcut în cadrul Consiliului Național al partidului o pledoarie pentru ca social-democrații să aibă un candidat propriu la prezidențiale, susținând că această funcție este „esențială pentru viitorul ciclu politic de zece ani” și că „dreapta nu mai poate câștiga alegerile”. Mai mult, el i-a transmis un mesaj lui Crin Antonescu în care l-a avertizat „să nu se trezească că aleargă singur, dar va ieși pe locul doi”.

„Misiunea noastră ca principal partid al României este foarte simplu să câștigăm tot în 2014. Este un an decisiv, apune epoca Băsescu, o perioadă de tristă amintire. Se deschide un nou ciclu politic de zece ani, în condițiile în care Constituția nu știm dacă va fi modificată, este foarte posibil ca viitoru ciclu prezidențial să fie de zece ani, viitorul președinte va moși patru guverne succesive. De aceea miza alegerilor prezidențiale este esențială”, a spus Geoană.