Antonescu: Leonard Orban nu s-a născut pe vremea lui Băsescu, nu au fost tensiuni privind persoana sa

Publicat: 01 05. 2012, 23:17
Actualizat: 02 05. 2012, 18:44

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți seară, că nu au existat tensiuni între el și Victor Ponta privind nominalizarea la Afaceri Europene a actualului ministru Leonard Orban, întrucât Orban „nu s-a născut pe vremea lui Traian Băsescu”.

„Mă autocitez. Am spus limpede, în acest guvern nu se va regăsi nimeni din gașca lui Băsescu. Nu toți oamenii care au lucrat, de pildă Leonard Orban, pot fi calificați drept oameni din gașca lui Băsescu. Diferența dintre domnul ministru Predoiu și domnul ministru Orban, din acest punct de vedere, cred că nu vă scapă”, a declarat Antonescu.

Președintele PNL a arătat că declarațiile sale s-au referit la faptul că „este normal ca acest Cabinet să vină cu propriii săi oameni”.

„Domnul prim-ministru desemnat a împărtășit din capul locului asemenea viziune. Presupusa discuție sau tensiune dintre noi pe acest subiect nu a existat”, a mai afirmat Antonescu.

El a spus despre ministrul Orban că „nu s-a născut pe vremea lui Traian Băsescu”.

„Este un om care a fost secretar de stat în vremea guvernării Convenției Democratice, care a lucrat la integrarea europeană împreună sau sub coordonarea ministrului de atunci, Vasile Pușcaș, între 2000-2004, care a fost comisar european, propus de premierul Tăriceanu”, a menționat Antonescu.