Antonescu, nemulțumit de votul PSD în Comisia de revizuire: Ceaușescu era destul de de dreapta

Publicat: 11 06. 2013, 18:30
Actualizat: 11 06. 2013, 20:08

Președintele Comisiei de revizuire a Constituției, Crin Antonescu, și-a exprimat, marți, nemulțumirea față de parlamentarii PSD care s-au opus introducerii în Legea fundamentală a burselor de merit, alături de cele sociale, afirmând într-un schimb de replici că „Ceauseșcu era destul de de dreapta”.

În Comisia de revizuire a Constituției a fost reluat amendamentul PNL privind introducerea burselor de merit în Legea fundamentală.

„Asta cu burse de merit… Nu s-a respins, ați zis că reveniți. Respingeți-o acuma dacă vreți, deci amendamentul propus de PNL este ca «Învățământul de stat e gratuit potrivit legii. Statul acordă burse sociale de studii copiilor și tinerilor proveniți din familii defavorizate și celor instituționalizații». Iar noi am adăugat «precum și burse de merit, în condițiile legii». Nu votați, nu votați, dar e amendamentul și am zis că-l mai discutăm o dată”, a afirmat Antonescu.

El a supus votului amendamentul PNL, întrunind 11 voturi pentru în timp ce toți parlamentarii PSD au fost împotrivă.

„Nu mai discutăm la justificarea votului, dar îmi va fi greu să înțeleg de ce cineva poate să considere că bursele sociale sunt de trecut în Constituție, dar bursele de merit nu. Asta e opțiunea dumneavoastră, nu o discut”, a afirmat liderul PNL.

Acestuia i-a replicat deputatul minorităților naționale, Varujan Pambuccian, care a susținut că ar trebui întrebat Ceaușescu, pentru că și acesta a dat burse de merit.

„Măi, Ceaușescu era destul de de dreapta, dacă te gândești tu bine, așa…”, a afirmat Antonescu