Antonescu: „Oficialul SUA s-a întâlnit mai întâi cu Băsescu, avea informații departe de realitate”

Publicat: 14 08. 2012, 10:25
Actualizat: 26 06. 2014, 13:39

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Antena 3, că reprezentantul Departamentului de Stat al SUA avea informații incorecte, el punctând faptul că prima întrevedere a lui Philip Gordon în România a fost cu Traian Băsescu.

Antonescu a declarat că discuțiile cu subsecretarul de stat al SUA nu au fost deloc formale, ci aplicate, pe conținut și pe situația politică și juridică din România.

Președintele interimar a ținut să puncteze faptul că discuția sa cu Philip Gordon a avut loc după dialogul oficialului american cu președintele suspendat, Traian Băsescu.

„Anumite informații erau, foarte clar, departe de realitatea politică din România”, a afirmat Antonescu despre acest aspect.
Președintele interimar a menționat că i-a spus lui Gordon tot ceea ce a considerat acesta că trebuie să știe, adăugând că nu știe în ce măsură opinia oficialului SUA s-a schimbat.

Antonescu a afirmat că vizita lui Philip Gordon în România este binevenită, pentru că este normal ca SUA să se informeze suplimentar despre situația din România.

Potrivit lui Antonescu, a fost „evident” pentru el că și „oaspetele american venea cu niște lucruri incorecte pe care le știa despre situația din România”.
„Nu știu în ce măsură opnia domniei sale s-a schimbat, după spiritul declarației pe care a dat-o presei la plecare am speranța că da, dar e clar că și Departamentul de stat și cei din politica americană s-au interesat de situația din România, aveau informații incorecte”, a mai declarat Antonescu.
Potrivit președintelui interimar, Gordon avea informația că Guvernul ar fi amânat rezultatul referendumului și ar dori să facă o renumărătoare.