Antonescu răspunde ironiei lui Dragnea: „Suntem alți doi oameni importanți din stat cărora ne stă bine împreună”

Publicat: 13 11. 2013, 14:15
Actualizat: 14 07. 2016, 13:52

În replică fața de comentariul ironic al vicepremierului Liviu Dragnea că lui Crin Antonescu îi sta bine lângă  Traian Băsescu, liderul liberalilor i-a taxat astăzi în acceeași notă ironică pe PSD-iștii care „fac scenarii vitejești” și „se alarmează ușor”.

„Sunt într-o relație instituțională și cu domnul Dragnea. Suntem alți doi oameni importanți din stat cărora ne stă bine împreună”, l-a asimilat la rândul său Antonescu pe Dragnea lui Băsescu, adăugând că a luat în serios observația vicepremierului.

Crin Antonescu spune că nu a avut nicio întâlnire cu Traian Băsescu după jurământul Ramonei Mănescu, în ciuda informațiilor care circulă in mediul politic, și a ținut să adauge că „PNL este cel care s-a aflat la cea mai mare distanță de Traian Băsescu și de asociații săi politici”.

Cât despre scenariile care au generat tensiuni în USL, liderul PNL a sugerat că autorii acestora sunt o parte dintre PSD-iști și nu președintele. „Nu Traian Băsescu a început-o. Scenariile acestea vitejești au fost începute de alții. Nu e o problemă actuală. Scopul președintelui este să alarmeze un pic PSD în care sunt oameni care se alarmează ușor”, a comentat el.

Cât despre cei care „se inflamează ușor”, Antonescu le transmite „să stea liniștiți”. „Acum, starea lor de spirit nu e responsabilitatea mea principală. Dar să stea liniștiți că niciodată eu sau PNL n-am intrat într-un parteneriat și l-am trădat, niciodată nu am părăsit nicio alianță, niciodată n-am reevaluat. Nu eu m-am dus să spun că dacă ar fi în turul doi Băsescu cu Ponta hai să ne apărărăm de baronii PSD-iști ca Băsescu a făcut și a dres”, a adăugat el.