Antonescu, șah la Ponta: „Este o sfidare fără precedent! Din punct de vedere democratic, v-ați stins atât de tânăr”

Publicat: 26 05. 2014, 17:53
Actualizat: 30 07. 2014, 18:30

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a criticat gestul premierului Victor Ponta de a părăsi plenul reunit la citirea moțiunii de cenzură, spunând că este „o sfidare fără precedent”. Mai mult, liberalul a adăugat faptul că Victor Ponta a „murit tânăr din punct de vedere democratic”.

„Moțiunea de cenzură poate să nu vă placă, dar obligația dumneavoastră este să veniți și să răspundeți.  Expediind, pentru prima dată în istoria Parlamentului, în maniera aceasta un demers fundamental, dvs batjocoriți cetățenii și instituția parlamentară. Este o atitudine nedemocratică, dar în perfectă concordanță cu gesturile dvs de cel puțin jumătate de an. Ce ați făcut azi e o sfidare fără precedent la adresa democrației parlamentare pe care atât de tare o prețuiați pe vremea când alții erau prim-miniștri. Îmi pare rău că, din punct de vedere democratic, v-ați stins atât de tânăr”, a declarat Antonescu, la pupitrul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură inițiată de liberali.

Reacția liderului PNL a venit în contextul în care premierul Victor Ponta a ieșit din plen când a început citirea moțiunii de cenzură, mergând în biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

„Din respect simbolic, primul ministru trebuie să fie de față când o moțiune de cenzură se citește. Nu ați fost de față nici prima, nici a doua oară. Acesta nu e un lucru normal”, a mai spus Antonescu.