Antonescu și Ponta îi dau replica lui Tăriceanu. „PNL are niște angajamente luate, este o ipoteză fantezistă și o aventură cu Tăriceanu premier”

Publicat: 30 11. 2012, 13:58
Actualizat: 30 11. 2012, 13:58

Co-președinții USL Crin Antonescu și Victor Ponta au declarat că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu va fi alături de USL și după 9 decembrie și nu va accepta propunerile venite de la Palatul Cotroceni sau din partea PDL.

„PNL are niște angajamente politice luate în fața unor parteneri și a milioane de alegători. Există un Congres al PNL care a adoptat hotărârea ca partidul să meargă în aceste alegeri și să guverneze în următorii patru ani în interiorul PNL, iar premier va fi Victor Ponta”, a precizat Antonescu, care a calificat drept fantezistă ipoteza numirii lui Tăriceanu în funcția de premier.

Președintele PNL a adăugat că și fostul premier a recunoscut că există o decizie a Congresului PNL care prevede că postul de premier va reveni lui Victor Ponta.

Primul-ministru subliniat că programul de guvernare al USL are și măsuri de dreapta, dar și măsuri de stânga.

„Ideea de taxă 16% este greu de conceput, dar eu am spus că am avut această înțelegere politică cu PNL și PC, dacă vorbim de 16% este de dreapta. USL și-a prezentat programul economic la care au lucrat atât membri PSD, PNL și PC. Prezentarea s-a făcut în prezența liderilor politici și a fostului premier Tăriceanu. Nu am văzut naționalizări, este un program foate pragmatic. Dacă vorbim despre ce cred că este o măsură de centru-dreapta, TVA diferențiat este o măsură de stimulare a producătorului agricol, nu este o măsură socială, socială era dacă spuneam că facem TVA 30% pentru a da ajutoare”, a afirmat Ponta.

Premierul a spus că Tăriceanu a fost interpretat greșit sau s-a exprimat greșit.|

„Ultima speranță a domnului Băsescu și a domnilor din PDL să rămână Călin Popescu Tăriceanu este grotească. Sunt convins că domnul Tăriceanu care a fost mereu alături de noi la construirea programului economic, la suspendarea președintelui va fi alături de noi”, a declarat Ponta.

El i-a ironizat pe cei de la PDL, spunând că nu este exclus ca aceștia să-și pună speranța și în fostul premier Adrian Năstase, aflat la închisoare în acest moment.