Antonescu spune că a convenit cu Ponta punerea în acord a OUG privind CC cu decizia Curții

Publicat: 16 07. 2012, 18:00
Actualizat: 24 07. 2012, 20:24

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, la începutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu premierul Victor Ponta și președinții celor două Camere, că a convenit cu prim-ministrul ca în sesiunea extraordinară să fie pusă în acord OUG privind atribuțiile CC cu decizia Curții.

Antonescu a precizat că al doilea subiect de interes ce trebuie discutat privește legislația în domeniul referendumului.

Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis, în 9 iulie, sesizarea de neconstituționalitate formulată de 67 deputați aparținând Grupului parlamentar al PDL și a constatat că soluția legislativă care exclude de la controlul de constituționalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori și principii constituționale este neconstituțională. Decizia este definitivă și general obligatorie, ea fiind publicată joi.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a convocat Biroul Permanent al acestui for legislativ pentru stabilirea ordinii de zi a sesiunii extraordinare din această săptămână, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de Cameră.

„Am hotărât convocarea Biroului Permanent pentru mâine (marți – n.r.), 17 iulie, la ora 13:00, astfel încât miercuri, la ora 10:00, să ne putem întruni în sesiune extraordinară a Camerei Deputaților, pentru a dezbate modificările aduse Legii nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale. Avem Ordonanța de Urgență a Guvernului 38/2012, avem și o hotărâre a Curții Constituționale nr. 727/2012 referitoare la Legea privind modificarea art. 27 alin. (1) din Legea nr. 47/1992. Este de datoria noastră să punem în acord aceste acte printr-o lege clară și cuprinzătoare”, a precizat Valeriu Zgonea, conform sursei citate.