ANUNȚ. PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Paul Stănescu: Vom trimite Guvernul Orban acasă

Publicat: 26 06. 2020, 15:11
Paul Stănescu

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Paul Stănescu, a declarat vineri că formațiunea sa va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban.

Stănescu a adăugat că speră ca alegerile locale, care ar urma să aibă loc în toamnă, să fie organizate de un alt Executiv, informează MEDIAFAX.

Secretarul general al PSD a mai adăugat că ideea demiterii actualului Executiv a venit la cererea primarilor PSD din țară, care ar fi spus că „Guvernul Orban este o catastrofă”.

„Am arătat în Parlament, la rectificarea bugetară, că ştim să facem dreptate primăriilor şi consiliilor judeţene, alocând fondurile ce acoperă cheltuielile făcute în pandemie.  Ne vom bate să-i apărăm pe toţi aleşii locali şi membrii partidului de această guvernare aberantă, care a eşuat în a-i proteja pe români împotriva coronavirusului, dar spune că vina este a PSD”,  a anunțat Paul Stănescu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Paul Stănescu: Alegerile trebuie organizate de o echipă de oameni care chiar muncesc, nu care chefuiesc la Palatul Victoria

Paul Stănescu a mai spus că partidul său lucrează deja la moțiunea de cenzură și a dat asigurări că aceasta va fi depusă și va fi adoptată de Parlament. Anterior, PSD anunțase că va depune o moțiune de cenzură la finalul stării de alertă, care expiră pe 18 iulie.

„Liberalii sunt speriaţi de moţiunea de cenzură şi încearcă să se convingă singuri că n-o vom depune. Le dau o veste tristă: teama lor este justificată. De aceea, Cabinetul Orban trebuie demis, iar alegerile locale organizate de o echipă care chiar munceşte, nu chefuieşte în sediul Guvernului!”, a anunțat vineri Paul Stănescu.

Partidul Social Democrat a anunțat acum două săptămâni, după ce Guvernul a prelungit starea de alertă fără a avea acordul Parlamentului în acest sens, că va demite actualul Executiv.

MEDIAFAX notează că social-democrații, împreună cu partenerii acestora, dețin majoritatea în Parlament în acest moment.