Anunțul lui Dragnea, despre intrarea UDMR la guvernare

Publicat: 22 01. 2018, 23:49

„Eu nu fac invitații la televizor nimănui, cu atât mai puțin UDMR-ului, pentru care am un mare respect, ca și partener serios de dialog și de colaborare în Parlament. Eu nu am avut nicio discuție cu UDMR până acum”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă ar trebui invitat UDMR în coaliția de guvernare, Dragnea a spus că „neavând nicio discuție în sensul ăsta”, nu are ce să comenteze.

Dragnea a dat asigurări că majoritatea PSD-ALDE este suficient de stabilă în Parlament – „S-a văzut la semnăturile cu care am mers la Cotroceni”.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut, luni, că este oportună cooptarea la guvernare a UDMR, însă el a înțeles că parlamentarii Uniunii nu vor acest lucru, adăugând că în urma discuțiilor pe care aceștia le vor avea cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, se va stabili acest lucru.

„M-am pronunțat și în trecut și am spus că consider că ar fi oportună cooptarea UDMR-ului (la guvernare – n.r), în primul rând pentru că vreau să dau sentimentul cetățenilor români de etnie maghiară că sunt parte a acestui popor, a acestei țări și sunt co-responsabili cu noi pentru buna guvernare a țării. Dar sigur că alte considerente politice particulare pe care UDMR-ul le are le respect și ei sunt singurii care vor decide oportunitatea participării la guvernare. Din câte am văzut, dacă am receptat corect semnalele, am înțeles că nu se dorește acest lucru și, sigur că respectăm punctul de vedere”, a declarat Tăriceanu, luni, la Parlament.

Întrebat dacă a discutat cu PSD despre cooptarea UDMR la guvernare, Tăriceanu a răspuns că nu.

„Din moment ce cei de la UDMR s-au pronunțat că nu consideră oportună, nu mi se pare util să facem astfel de propuneri (pentru cooptarea la guvernare – n.r). Sigur că vor avea discuții cu premierul desemnat și premierul desemnat ne va informa dacă se dorește o participare la guvernare, dacă au disponibilitate pentru susținerea arcului guvernamental, sunt o serie de formule și așteptăm să facă discuția cu premierul și atunci vom fi informați și noi”, a precizat liderul ALDE.