ANUNȚUL lui Marcel Ciolacu: La sfârșitul anului vom avea una din primele două CREȘTERI economice din Europa și din UE

Publicat: 13 05. 2024, 18:51
Actualizat: 13 05. 2024, 18:52

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu anunță că la sfârșitul anului „vom avea una din primele două creșteri economice din Europa și din UE”. Prezent la Tîrgoviște, împreună cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila la inaugurarea noii secţii de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Ciolacu a explicat într-o conferință de presă că s-au cheltuit 41 de miliarde în primele patru luni pe investiţii, fiind o premieră. 

La sfârșitul anului vom avea una din primele două creșteri economice din Europa și din UE, vom avea o încadrare în deficitul asumat și vom avea o dezvoltare fără precedent în România, spune premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului mai spune că investițiile se vor întoarce în economie.

Toate aceste investiții se vor multiplica și în zona economică. Cu o digitalizare și cu o conectare mai bună la ANAF, sunt ferm convins că aeastă direcție corectă în care a intrat România va continua.

Volumul investițiilor s-a ridicat la 41 de miliarde, doar în primele 4 luni ale acestui an, conform premierului care spune că „se poate și mai mult”.

Este pentru prima dată în România când avem 41 de miliarde în primele patru luni cheltuieli pe investiţii, atât din bugetul de stat, cât şi din fonduri europene. Din punctul meu de vedere se poate şi mai mult şi categoric va fi pentru prima oară istoria României când vom depăşi ceea ce ne-am asumat prin bugetul de stat. Va trebui să avem procentul din PIB mai mic raportat la sfârşitul anului. Acum noi ne-am asumat un 7,2. Cu certitudine menţinând acest ritm o să depăşim. Ştiu că de aici pornesc eternele discuţii cu deficitul, cu PIB al României.

CITEȘTE ȘI: