Atacat de Adrian Năstase, după evaluarea procurorilor șefi, ministrul Justiției este apărat de șeful său direct

Publicat: 30 03. 2017, 20:12

„Intră în prerogativele ministrului Justiției să facă această evaluare. Poate că e un lucru nou ca un ministru al Justiției să-și permită să facă ce spune legea, să evalueze activitatea Parchetului General, a DNA și a altor structuri. Uite că mai încercăm să aplicăm și ceea ce scrie în lege, anume prerogativele pe care le are ministru de a face aceste evaluări. E un lucru nou! E o evaluare făcută de cel care trebuia să o facă și nu de către prim-ministru și nici de către președintele Camerei, președintele Senatului sau președintele României. Conform legii ministrul Justiției trebui să facă această evaluare și a făcut-o”, a subliniat premierul Grindeanu, întrebat dacă este pregătit să-i înfrunte pe cei care contestă rezultatul evaluării activității procurorului general și a șefei DNA.

Ca reacție la afirmațiile fostului președinte al PSD, Adrian Năstase, Grindeanu a spus că ceea ce trebuie să facă Tudorel Toader în perioada următoare e ceea ce s-a angajat în momentul în care a acceptat să devină ministru – politica în acest domeniu, un domeniu care face parte din politica guvernamentală.

„Legat de mențiunile domnului Adrian Năstase, o să-l contrazică domnul ministru Tudorel Toader, pentru că are cel puțin două lucruri la care s-a angajat – acel pachet legat de situația din penitenciare, care cuprinde și legea grațierii și alte măsuri, precum și punerea în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Sunt lucruri care țin de gestiunea Ministerului Justiției și pe care domnul ministru aceste lucruri o să le facă în perioada următoare”, a spus premierul.

Premierul a evitat să comenteze poziția președintelui PSD, Liviu Dragnea, care s-a declarat dezamăgit de Raportul prezentat de Tudorel Toader privind șefii Parchetelor.

„Nu o să-mi dau cu părerea despre părerea cuiva. Dar am auzit că domnul președinte Liviu Dragnea își va spune punctul de vedere la sfârșitul acestui proces de evaluare. Am văzut că a făcut acest lucru”, a spus Grindeanu, admițând că „a luat act” de afirmațiile lui Liviu Dragnea.