VIDEO | Kelemen Hunor: „Autostrada Târgu Mureș – Iași se va construi o bucățică mică în Transilvania și o bucățică mică din Moldova, fiindcă trebuie să trecem Carpații”

Publicat: 03 06. 2021, 00:41
Actualizat: 03 06. 2021, 12:42
Credit Foto : Kelemen Hunor Mediafax /Foto Raul Stef

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor, prezent miercuri seară la Antena 3, vine cu precizări în privința Planului Național de Redresare și Reziliența (PNRR) și declara că „Autostrada Târgu Mureș – Iași, se va construi o bucățică mică în Transilvania și o bucățică mică din Moldova, fiindcă trebuie să trecem Carpații”.

Întrebat ce reprezintă acea bucățică mică, Kelemen Hunor a răspuns: „40 și ceva de km într-o parte și 30 și ceva de km în cealaltă parte. Trebuie să trecem Carpații”.

Deși inițial s-a discutat nevoia urgență de construcție a 1.000 km de autostrada, în PNRR acum se regăsesc doar 434 km, care ar trebui finalizați până în 2025.

„Ministrul Drulă a luptat cu Ghinea, după aceea, când a fost și premierul la Bruxelles, au susținut interesul României pentru construcția de autostrăzi, fiindcă în ochii celor de la Bruxelles construcțiile de autostrăzi nu sunt verzi și atunci a trebuie să echilibrăm toate componentele din PNRR”, a spus Kelemen Hunor.

”Știți foarte bine că în momentul de față nu găsești un metru pătrat care să nu fie în Natura 2000, deci trebuie să treci munții, dar te lovești de acest sit și trebuie să găsim o soluție, ori facem tunel, ori scoatem din Natura 2000, ori facem niște poduri pentru animale, ca să fie compatibilă cu Natură 2000. Noi nu ne-am gândit sau cei care au fost la conducere în ultimii ani nu ne-am gândit că la un moment dat poate că vrei să contruiesti și infractuctură”, a declarat viceprim-ministrul.

Întrebat dacă partidul din care face parte va vota moțiunea de cenzură pe care o pregătește PSD, Kelemen Hunor a spus că „UDMR nu va vota nicio moțiune de cenzură. Ieșim și votăm împotrivă cu toții sau stăm în banca și nu vom vota în niciun caz ! Lucrurile sunt clare”.

”O altă majoritate nu există ! UDMR rămâne în actuala alianță”, a mai declarat Kelemen Hunor, la Antena 3.