AVERTISMENTUL lui Crin Antonescu pentru premierul Ponta și ministrul Justiției, Mona Pivniceru

Publicat: 02 10. 2012, 10:47
Actualizat: 31 01. 2019, 22:56

Președintele PNL, Crin Antonescu, a caracterizat drept „scandalos și inacceptabil” rocada Daniel Morar – Laura Codruța Kovesi pentru conducerea Parchetului General și a DNA.

Liberalul a spus că nu s-a negociat nici cu Traian Băsescu, dar nici cu Comisia Europeană o astfel de variantă. El a precizat că această rocadă între cele „două persoane miraculoase” o dorește președintele Băsescu.

„Decizia este exclusiv a ministrului Justiției. Aș considera scandalos din partea acestui guvern, acestui ministru, să vină o asemenea propunere, pentru că nu încape negociere într-un asemenea subiect. Este inacceptabil, pentru că eu am spus public lucruri despre prestația lor în fruntea lor acestor instituții. Ar fi inacceptabil ca cineva să facă o înțelegere cu domnul Băsescu, Barroso sau Reding pe marginea acestui subiect”, a fost poziția lui Antonescu.

El a precizat că ar fi fost informat de premierul Ponta dacă ar fi negociat o astfel de rocadă la Bruxelles.

„Cred că Victor Ponta mi-ar fi spus, ca la întâlnirile cu Barroso, domnului Ponta să i se fi sugerat așa ceva”, a subliniat la Realitatea TV Crin Antonescu.