Avertismentul lui Ponta pentru greviștii de la Poștă: „Putem pune toate pensiile pe card și jumătate din angajați pleacă acasă”

Publicat: 14 05. 2013, 16:51
Actualizat: 18 03. 2015, 18:50

Amenințarea poștașilor că vor întârzia plata pensiilor prin extinderea protestelor la mai multe oficii din țară este considerată de premierul Victor Ponta „inacceptabilă și inadmisibilă”. „Nu te răzbuni pe pensionari”, le-a transmis primul-ministru greviștilor, avertizându-i că Guvernul are la îndemână inclusiv varianta plății tuturor pensiilor prin carduri bancare ceea ce ar duce la înjumătățirea personalului Poștei Române.

„Noi am preluat Poșta Română nu doar în faliment, ci și cu uriașe fraude. Încercăm să salvăm Poșta Română cu o privatizare de succes. Dar să nu dai pensiile oamenilor e inadmisibil și inacceptabil. Poșta Română mai trăiește în primul rând pentru că noi punem pensiile prin poștă. Altfel, le punem pe card. Există soluții. Eu nu vreau să mă gândesc la alte soluții pentru că asta înseamnă că jumătate din personal pleacă acasă. Ar fi grav pentru Poșta Română. Pentru pensionari, nu”, a spus Ponta, la Slatina.

În prezent 3,7 milioane de români care își primesc pensia prin Poșta Română riscă să ia banii cu întârziere din cauza grevei. Astăzi în București sunt închise 20 de oficii poștale și Centrul de tranzit, acțiuni similare având loc și la Cluj.