Baconschi: Dacă ARD acceptă candidaturile unor persoane revenite din USL, anticipăm un FIASCO

Publicat: 29 09. 2012, 08:39
Actualizat: 20 03. 2017, 20:37

Președintele Fundației Creștin-Democrate, Teodor Baconschi, susține, într-o postare pe contul de Facebook, că ARD are puțin timp pentru a se impune ca produs politic, precum și o problemă legată de capacitatea de a convinge electoratul de dreapta că aduce un plus de valoare fata de «vechiul PDL».

„Mâine se mai lanseaza încă o dată Alianța România Dreaptă. ARD are două probleme majore: 1. Puțin timp pentru a se impune ca produs politic nou. 2. Capacitatea de a convinge electoratul de dreapta că aduce un plus de valoare fata de «vechiul PDL». Dacă mult evocata Comisie de integritate, unde vor lucra din partea PDL dna Monica Macovei și dl Theodor Stolojan, va fi lăsata să aplice fără excepții criteriile anunțate de selectare a candidaților, va fi în regulă”, scrie Baconschi.

Potrivit acestuia, dacă ARD acceptă candidaturile unor persoane revenite din USL, se poate anticipa un fiasco.

„Dacă nimeni nu va fi de fapt «selectat», admițându-se inclusiv candidaturile unor persoane care tocmai au revenit din USL, unde au facut scurte stagii de darâmare a Guvernelor Boc și/sau Ungureanu, atunci putem anticipa un grandios fiasco. Electoratul de dreapta așteapta o primenire, nu o farsă organizată prost, în văzul tuturor”, scrie Baconschi.

Surse din ARD susțin că, deși și-ar fi dorit să candideze la parlamentare, Baconschi nu se va regasi pe listele alianței.