Barna, de la USR, despre Statutul magistraților: Considerăm o victorie faptul că nu a mai avut loc votul final

Publicat: 06 12. 2017, 23:52

This browser does not support the video element.

„După 13 ore de ședință, de dezbateri (din care 11 ore dedicate Statutului magistraților, n.r.), până la urmă nu a mai avut loc votul final și putem să o considerăm o victorie. Este o victorie amară și destul de mică, dar e o victorie importantă pentru mesajul pe care noi putem să-l transmitem cetățenilor din stradă care au venit acum la gardul Parlamentului să-și exprime nemulțumirea față de ce s-a întâmplat pe parcursul acestei zile în Camera Deputaților în care efectiv democrația a fost strânsă de gât”, a spus Dan Barna.

El a arătat, în replică la acuzațiile făcute de deputatul PSD Florin Iordache, că nu poate să existe un Regulament în nicio țară democratică care să elimine dezbaterile din ședința Parlamentului.

„Acesta este un abuz și este un abuz clar și fără niciun fel de dubiu. Ceea ce s-a întâmplat azi – să fie impusă o lege, să fie votată și discutată într-o comisie artificial creată – este un pas înapoi major pentru democrație, iar ceea ce USR a reușit să facă și ceea ce opoziția a făcut în această ședință parlamentară a arătat că nu e totul pierdut”, a adăugat Barna.