VIDEO | Barna despre revocarea lui Nazare: Ştiam că era o situaţie delicată, dar stabilitatea Guvernului e mai importantă decât orice

Publicat: 14 07. 2021, 22:53
Actualizat: 15 07. 2021, 08:58

This browser does not support the video element.

Vicepremierul Dan Barna a afirmat la Digi24, că avea cunoștințe despre relația delicată dintre premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ce aveau în ultima vreme dificultăţi reale de comunicare, dar a precizat că decizia de revocare îi aparține premierului și Partidului Național Liberal. De asemenea Barna a subliniat că stabilitatea Guvernului este cel mai important aspect.

„Eu sper şi îndrăznesc să spun că pentru următoarele luni stabilitatea Guvernului e mai importantă decât orice şi rectificarea e, de fapt, obiectivul actual”, a adăugat Barna.
Întrebat dacă a fost surprins de faptul că PNL a decis schimbarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, Dan Barna a răspuns: „Nu foarte mult”. El a susţinut că a fost anunţat de către premierul Florin Cîţu cu privire la decizia de revocare a lui Nazare.
Liderul USR PLUS a catalogat relatia dintre premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ca fiind una delicată, în condițiile în care aceștia vorbeau foarte rar.
„Ştiam că era o situaţie delicată în ceea ce însemna comunicarea dintre premier şi ministrul Finanţelor, nu era de o săptămână-două. Aveau dificultăţi reale de comunicare. Vorbeau foarte rar. Şedinţa de Guvern funcţiona, adică dialogul acela formal dintre miniştri la masă Guvernului a funcţionat, aici a funcţionat, adică nu a fost o problemă. Dar, dincolo de asta, ştiam că erau anumite nemulţumiri ale premierului, nu am fost foarte surprins”, a explicat Barna.
Barna a afirmat că decizia de revocare a ministrului Finanțelor este o decizie asumată de premier pe care nu o va comenta, mai ales că Nazare nu făcea parte din USR PLUS astfel încât să genereze un alt motiv de discuții.
„M-a sunat premierul cu două zile înainte, spunându-mi că i-a solicitat demisia ministrului Finanțelor, că a avut o discuție cu ministrul și că va proceda în acest fel. În momentul de față guvernul este stabil”, a declarat Dan Barna, miercuri seara la Digi24.