Băsescu admite că s-a întâlnit cu „securistoidul Voiculescu” și înainte de 2004. Ce ar face la a treia suspendare

Publicat: 15 02. 2013, 00:11
Actualizat: 21 03. 2015, 09:49

Tentat să nege ferm orice posibilitate de a se fi întâlnit cu Dan Voiculescu îanainte de a cădea de acord asupra „soluției imorale” în 2004, președintele Traian Băsescu a sfârșit prin a admite o întâlnire cu acesta „via Copos” înainte de a-și câștiga mandatul la Cotroceni. Printre forțările de memorie în direct, într-o emisiune televizată, Traian Băsescu și-a prezentat și strategia de rezervă în cazul în care a treia suspendare, despre care spune că e dorită în continuare de Voiculescu, s-ar concretiza.

„Am făcut o greșeală la ultimul referendum. Deși pierdeam, că nu m-am bătut. A doua oară nu mai repet. Dacă mă mai suspendă o dată de data asta ă bat cu ei să iasă electoratul la vot. Mi-ar da și mie șansa să-mi închei glorios cariera, adică mai bătându-i o dată”, a spus președintele la B1, după ce îl indicase pe Dan Voiculescu ca fiind cel care „ar mai pune de-o suspendare ca să vină un președinte care să-i numească și un președinte de ședință (în procesul în care este judecat acum la Tribunalul București, n.r.)”.

Dacă demisia lui Voiculescu din parlament pentru a obține strâmutarea dosarului, din nou, de la Înalta Curte la tribunal, a fost calificată de Băsescu drept un gest „hidos”, președintele a părut să bată ulterior în retragere pus în situația de a relata dacă s-a întâlnit cu acesta și înainte de episodul „soluției imorale PC”.

„Eu n-am avut ..”, a dat șeful statului să nege din start orice relație cu Voiculescu, inclusiv în trecut. În fața unei descrieri făcute de fostul senator USL a unei astfel de întâlniri, citate de moderator, Traian Băsescu a nunațat: „Nu-mi aduc aminte, dar… S-ar putea… Înainte de a fi președinte, dar el nu era nici turnător certificat”, s-a justificat Băsescu.

Ulterior și mcu seamă după pauza publicitară, președintele a părut din ce în ce mai sigur: întâlnirea a avut loc, „via Copos pe care îl știam de la Rapid”, fără a da însă detalii asupra împrejurărilor sau a temelor de discuție. „Cred că da, m-am văzut cu el, undeva la Antena 1, nu? Vă confirm că cred că m-am întâlnit, dar nu-mi mai aduc aminte în ce împrejurări. Pot să discut civilizat, pot să mă întâlnesc cu un patron de presă, fie că-I Sârbu, Ghiță, Voiculescu, am dat niște exemple. Dar să nu-mi ceară ceva legat de justiție, legat de intervenții. S-ar putea să aibă omul ceva pe suflet. Cu domnul Voiculescu m-am întâlnit o dată înainte. N-am fost umil niciodată în fața nimănui. Astea-s povești de securestoid. M-am umilit în fața mamei și-a lui tata. Dar aici bate câmpii, deci e și prost, că eu în 1996 nu am candidat la Primăria Capitalei”, a încheiat Băsescu.