Băsescu: „Băieții deștepți” aruncă responsabilitatea SIPA la CSAT. Nu merge

Publicat: 25 05. 2017, 10:54
Actualizat: 29 03. 2019, 08:52

„În ceea ce privește SIPA, oricât încearcă > să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge. Acest serviciu a fost înființat prin ordin al ministrului, a fost subordonat strict Ministrului Justiției, nu a primit niciodată priorități informative de la CSAT, nu a fost niciodată analizat în CSAT și nu a raportat niciodată CSAT sau Președintelui României”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsesscu a afirmat că ar fi fost ilegal dacă ar fi luat decizii legate de arhiva SIPA.

„Cu siguranță, și Predoiu, și Cazanciuc au încercat să arunce mizeria justiției la CSAT sau, dacă se poate, la Președintele României. Vă imaginați ce-ar fi fost la gura > dacă picam în capcana de a lua eu sau CSAT decizii legat de arhiva SIPA în locul Ministrului Justiției? Ar fi fost ilegal și ar fi dat ocazia > să țipe că eu am copiat arhiva. Nu mai vorbim cum ei, guralivii, ar fi fost > că eu organizez șantajarea judecătorilor și procurorilor cu documente din arhiva SIPA”, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte le-a transmis „băieților veseli” din media, din politică și din breasla analiștilor care „se dau cu capul de toți pereții și-și dau ochii peste cap, explicând națiunii cum au furat Băsescu și „ai lui” alegerile prezidențiale din 2009 și cum a lăsat de „izbeliște” arhiva SIPA să „cânte la altă masă”.

„PS. În vrednicia lor propagandistică, > afirmă că mapa profesională a unui magistrat este totuna cu dosarul SIPA, ceea ce este o minciună”, a conchis fostul președinte.