Băsescu: Ce mă supără pe mine? Că liberalii mint la fel ca social-democrații. Nu au dat indexările la 1 ianuarie şi vin acum şi spun că au dat o creştere a punctului de pensie cu 14%

Publicat: 23 08. 2020, 22:16
Traian Băsescu: Ce mă supără pe mine? Că PNL mint la fel ca PSD

Traian Băsescu îi acuză pe liberali că au mințit în ceea ce privește creșterea punctului de pensie. Fostul președinte consideră că atât liberalii cât și social-democrații i-au înșelat pe pensionari.

Candidatul PMP la Primăria Capitalei spune că PSD s-a lăudat că va crește pensile cu 40%, deși nu erau bani necesar pentru asta, iar PNL anunță că au mărit punctul de pensie cu 14% , deși nu a dat indexarea la 1 ianuarie.

În condițiile în care liberalii nu au dat indexarea la început de an, Băsescu spune că fiecare pensionar a fost păgubit cu 904 lei, iar mărirea reală a pensiilor este cu 3,5%.

Băsescu: În acest an, ei au furat fiecare pensionar cu 904 lei

„Ce mă supără pe mine? Că mint la fel ca şi PSD. PSD spunea că dă 40% la pensii şi nu aveau cum s-o facă nici înainte de pandemie, dar într-o perioadă ca aceasta. Ca şi PSD, nu au dat indexările la 1 ianuarie şi vin acum şi spun -v-am dat o creştere a punctului de pensie cu 14%. În acest an, ei au furat fiecare pensionar cu 904 lei. Dacă veneau cu indexarea de la 1 ianuarie până la 1 septembrie şi veneau cu 14% acum erau corecţi. Mărirea reală e de 3,5%”, a afirmat Traian Băsescu, duminică seară la România Tv.

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a declarat că la rectificarea bugetară a fost inclusă majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie, de la 1.265 lei la 1.442 de lei şi creşterea pensiei minime de la 704 lei la 800 lei.

Premierul Ludovic Orban a declarat că majorarea cu 14% a punctului de pensie este „maximum posibil”, apreciind că, în cifre absolute, este cea mai mare creștere a punctului de pensie.

„Am luat o decizie grea. Creșterea punctului de pensie cu 14% și creșterea cu un procent similar a pensiilor sociale a fost o decizie extrem de grea. Este maximum posibil. Orice creștere mai marenu poate fi susținută”, a declarat Ludovic Orban.