Băsescu cere timp de gândire până la sfârșitul săptămânii pentru numirea lui Silaghi

Publicat: 16 07. 2013, 18:56
Actualizat: 19 03. 2015, 10:55

În fața propunerii de numire a lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, președintele Traian Băsescu a cerut timp de gândire „până la sfârșitul săptămânii”. Mențiunea a fost făcută de premierul Victor Ponta, care a avut o discuție cu președintele, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Dacă prima temă de discuție a fost legată de negocierile pe care România le începe mâine cu FMI și Comisia Europeană pentru un nou acord, a doua a fost planul de numire a lui Ovidiu Silaghi.

„Al doilea subiect: l-am informat pe președinte, nu voiam să afle din presă, despre faptul că propunerea colegilor mei liberali pentru Ministerul Transporturilor este Ovidiu Silaghi. I-am dat o copie după hotărârea Curții de Apel Oradea în care s-a spus foarte clar e clasată situația”, a spus Ponta, într-o intervenție la Antena 3.

Răspunsul lui Băsescu nu a fost unul clar. „Mi-a spus că va analiza propunerea și că până la sfârșitul săptămânii va da un răspuns. Reacția a fost doar mă voi gândi, voi analiza, voiu cere date și vă comunic până la sfârșitul săptămânii”, a relatat Ponta.

În opinia premierului, Silaghi poate însă să se întpoarcă în Guvern „Domnul Silaghi se poate întoarce pentru că niște judecători au decis să îl achite”, a susținut el cu aluzie la dosarul de incompatibilitate a lui Silaghi deschis anul trecut.

Potrivit jurisprudenței Curții Constituționale, președintele poate refuza propunerea premierului la numirea unui ministru o singură dată.