Băsescu despre planul de autostrăzi al lui Ponta: „Nu înțelege nimic din ce se întâmplă, nici măcar în mersul cu mașina, deși este copilot”

Publicat: 05 12. 2013, 20:22
Actualizat: 31 07. 2014, 14:13

Proiectul de autostrăzi prezentat de Victor Ponta useliștilor reprezintă lipsă de respect pentru populație, susține președintele Traian Băsescu, care a anunțat că nu va susține la Bruxelles acest plan.

„Nu am văzut lipsă mai mare de respect pentru populație ca în această prezentare pe care a făcut-o premierul. Să vii să inovezi alte priorități decât acestea este o iresponsabilitate, iar dacă Ponta va persista să prezinte acest proiect, nu vă ascund că nu-i voi da niciun sprijin la Bruxelles să fie aprobat. De altfel, nici nu cred că poate fi aprobat, atât timp cât coridoarele paneuropene sunt clare în România”, a declarat Băsescu.

Totodată, șeful statului l-a acuzat pe premier că are „gândire de politruc” pentru că „nu înțelege nimic din ce se întâmplă, nici măcar în mersul cu mașina, deși este copilot”.

„Sunt oameni care nu gândesc prea mult, au un nivel de iresponsabilitate față de interesele naționale”, a mai spus președintele.

Premierul Victor Ponta a prezentat, marți, grupurilor USL proiectul privind rețeaua de autostrăzi care vor fi construite până în 2018 și care va uni regiunile istorice, el propunând elaborarea unui proiect de lege prin care Guvernele viitoare să fie obligate să continue proiectele începute.

Ponta a spus că există deja finanțat, în lucru, aproape de a fi inaugurat sau în fază de licitație tronsonul Nădlac-Arad și tronsonul Timișoara-Lugoj-Deva-Sibiu, care este în lucru și din care la sfârșitul anului 2013 se dau în folosință încă patru tronsoane totalizând 105 km.