Băsescu, diagnosticat de Ponta la sediul Guvernului: „un personaj inconștient”, „nu ar fi rău să fie la sanatoriu”

Publicat: 12 05. 2014, 21:40
Actualizat: 28 03. 2019, 13:19

Premierul Victor Ponta susține că președintele Traian Băsescu este „un personaj inconștient”, reproșându-i reacția „neinspirată” față de vicepremierul rus Dmitri Rogozin după conflictul declanșat de dificultățile acestuia de a survola duminică spațiul aerian al României.

„El, în acest moment, e un personaj inconștient. Să mai fii și Traian Băsescu și să vorbești despre votcă la fel de inspirat ca a fi Elena Udrea și să sari cu parașuta”, a comentat Victor Ponta, într-un interviu acordat RTV la sediul Guvernului, referindu-se la remarca potrivit căreia „trebuie să aflăm câtă votcă a consumat Rogozin înainte de aceste declarații”, făcută duminică de șeful statului pentru opiniatimisoarei.ro.

Reacția lui Băsescu în disputa cu Rogozin prin presă și prin intermediul mesajelor de pe Twitter a fost luată de Ponta drept „un răspuns de om care iese din cârciumă”. „Să dai un răsspuns de om care iese din cârciumă este absolut inacceptabil. De asta am răspuns eu în numele României. Eu, ca vicepreședinte al CSAT și cu membrii CSAT, care nu sunt doar miniștri, am luat deciziile corecte pentru România. El s-a autoexclus”, a mai spus premierul, comentând că „nu ar fi rău” ca Traian Băsescu să fie „la sanatoriu”.