Băsescu: „E important la Frunzăverde să vezi la ce oră face declarația”. Ce spune președintele despre datoriile României

Publicat: 27 03. 2013, 23:21
Actualizat: 21 03. 2015, 04:12

Președintele Traian Băsescu a intervenit la rândul său în conflictul Victor Ponta – Sorin Frunzăverde cu o ironie la adresa fostului lider PDL în prezent vicepreședinte al PNL. „La ce oră a făcut declarația? E important la Sorin Frunzăverde să vezi la ce oră face declarația”, a spus șeful statului la B1.

Din punctul de vedere al lui Băsescu, avertismentul lui Frunzăverde privind „situația dramatică a bugetului național”, Guvernul avâând dificultăți în a plăti pensii și salarii „e o prostie”.

„România are 5 miliarde de plătit anul ăsta. Din care 4 miliarde BNR. Tot ce are România de plătit de un miliard. Iar în bufferul Ministerului de Finanțe sunt 5 miliarde. În momentul de față, țara e stabilizată, dobânzile au scăzut. Orice guvern care ar avea un deficit de venituri se duce azi să se împrumute pentru mâine. România e macrostabilizaată. Nu datorită Guvernului Ponta, ci datorită Guvernului Boc. Ponta are meritul că nu a stricat”, a comentat președintele.

Conflictul în interiorul USL s-a iscat după ce ieri, într-o ședință extraordinară a CJ Caraș Severi, Sorin Frunzăverde a afirmat că „ar trebui să fim fericiți dacă vor fi bani să plătim poensii și salarii”. „Avem bani de pesnii, avem bani de salarii. Poate n-o să-i mai avem pentru Consiliul Județean Caraș, poate îi tăiem de acolo că și așa îi dăm degeaba”, a replicat Ponta de la masa Guvernului.