Băsescu îi dă termen lui Ponta până mâine să vină cu alte propuneri pentru Buget și Cultură: „Mai este o variantă: poate cei doi își dau seama că e căciula prea mare”

Publicat: 05 08. 2014, 17:48
Actualizat: 18 03. 2015, 20:37

La patru zile după ce a respins verbal propunerea Rozaliei Biro pentru funcția de vicepremier și ministru al Culturii și a deputatului PSD Claudiu Manda pentru portofoliul de ministru delegat pentru Buget, președintele Traian Băsescu susține că mai așteaptă până mâine alte două nume din partea premierului Victor Ponta, în caz contrar urmând să le refuze și în scris „cu eticheta necorespunzător”.

„Mai este o variantă: poate cei doi își dau seama că e căciula prea mare. Mai aștept până mâine. Poate acești oameni nu vor să fie respinși cu eticheta necorespunzător și se vor retrage”, a arătat Băsescu într-un interviu la B1.

Președintele s-a arătat deranjat de faptul că Rozalia Biro „nu înțelege limba română”, de faptul că Claudiu Manda „nu a condus decât o casă de cultură”, dar și de faptul că premierul nu a discutat variantele la Cotroceni înainte de a le oficializa. „S-a dus la stăpânii de la Antena 3, le-a anunțat și apoi mi le-a trimis mie. Până acum discutam”, a mai spus Băsescu, adăugând că a analizat „toate variantele” și că prim-ministrul nu poate veni cu aceleași nume a doua oară.