Băsescu îl critică dur pe Orban, după prezentarea scenariului în care Guvernul își va asuma răspunderea pe bugetul de stat pe anul 2020: „Ăsta e viol politic”

Publicat: 11 12. 2019, 22:45

„Asta nu e o șmecherie, e un viol. Bugetul trebuie discutat în Parlament, chiar dacă se trece în pas alegător. E un viol politic.”, a declarat Traian Băsescu, într-o intervenție la România TV

Premierul Ludovic Orban a admis, miercuri, că Executivul și-ar putea asuma răspunderea pe legea bugetului de stat pe anul 2020. „În cazul în care există un risc major să nu fie adoptat bugetul până la data de 31 decembrie, există și această posibilitate”, a precizat el.

„Recunosc că evaluăm și posibilitatea, în cazul în care timingul și modul în care se derulează dezbaterile parlamentare, în cazul în care există un risc major să nu fie adoptat bugetul până la data de 31 decembrie, există și această posibilitate. (…) E posibil să convoc ședință de Guvern vineri. În cazul în care voi convoca ședința de Guvern vineri vom avea cel mai probabil o primă lectură a bugetului.”, a declarat Ludovic Orban.

El a admis că a discutat subiectul și cu liderii grupurilor parlamentare în cadrul întâlnirii avută cu aceștia la Palatul Parlamentului.