Băsescu îl critică pe Oprea pentru votul în cazul MRU: „Și-a trădat aliatul. E lipsă de inteligență folosirea termenului interesul național”

Publicat: 03 07. 2015, 14:11
Actualizat: 03 07. 2015, 21:37

This browser does not support the video element.

Invitat la o ediție specială Gândul LIVE, fostul președinte Traian Băsescu a criticat votul dat de uneperiști în Parlament, la momentul numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE. În opinie sa, Gabriel Oprea „și-a trădat aliatul”.

„Nu mi s-a părut corect jocul UNPR. Nu faci jocul unui președinte care a greșit că și-a pus apropiați la servicii și va plăti. Greșeste pentru acțiunile serviciilor i se vor pune în cârcă. Acum își pregătește partea a doua a mandatului când mulți îi vor reproșa că și-a pus oamenii la servicii. Dacă voiai să servești interesul național, te băteai pentru autostrăzi. dacă era mort după interesul național te băteai să nu piardă România 7 miliarde de euro. Interesul național nu trebuie folosit ca manta de vreme rea. El și-a trădat aliatul. Aici și-a trădat partenerii din alte interese decât interesul național”, a declarat Băsescu, la Gândul LIVE.

De altfel, fostul șef al statului a spus că Gabriel Oprea dă dovadă de „lispă de inteligență” atunci când folsește termenul „interesul național”.

„Nu poți să scapi mereu cu „interesul național”, a spus el.

Întrebat dacă se conturează o nouă majoritate PNL-UNPR, Traian Băsescu a spus, ironic, că „da, dacă este în interesul național”.

CITEȘTE AICI CELE MAI IMPORTANTE DECLARAȚII ALE LUI TRAIAN BĂSESCU