Băsescu: În locul Primăriei Sibiu, aș deschide un proces familiei Iohannis

Publicat: 27 02. 2017, 07:46

„În locul Primăriei Sibiu care, dacă n-o va face, va fi răspunzătoare, aș deschide imediat un proces cu familia Iohannis de recuperare a banilor care mi se cuvin pentru că, acum, clădirea a revenit în domeniul privat al Primăriei Sibiu”, a declarat președintele PMP, Traian Băsescu, la B1 TV.

Președintele Klaus Iohannis ar trebuie să restituie Primăriei Sibiu banii câștigați din momentul în care a dobândit casa, a spus Traian Băsescu.

„Ca primar, eu asta aș cere. De atunci eu am pierdut, ca Primărie, uzufructul acelei clădiri. Problema s-ar rezolva cu un proces civil, nu penal. (…) mai devreme sau mai târziu, o instituție care nu cere recuperarea banilor care i se cuvin, plătește. Este responsabilă, este obligația din lege să-și recupereze banii care i se cuveneau”, susținut Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că nu ar fi cerut revizuirea hotărârii definitive a Curții de Apel Brașov privind casa din centrul Sibiului, dacă ar fi fost în locul președintelui Klaus Iohannis.

„Dacă eram în locul dânsului nu făceam acel abuz profitând de funcție – să cer revizuirea hotărârii definitive a Curții de Apel Brașov și să spun că a fost o judecată nedreaptă, asta, în mod cert, n-aș fi făcut-o. Dânsul a profitat, pentru că nu știu în câte cazuri se aprobă revizuirea în procese de acest tip, cred că e zero, dar doamna Stanciu a fost recompensată că a făcut două lucruri bune: procesul de incompatibilitate și deschiderea revizuirii și a ajuns la Curtea Constituțională”, a spus fostul președinte.

Curtea de Apel Pitești a respins, miercuri, contestația în anulare a familiei lui Klaus Iohannis, famillia președintelui pierzând definitiv casa din centrul Sibiului.