Băsescu l-a găsit pe „tatăl electoratei”: Florin Georgescu. „Teama mea este să nu pice sub control politic Banca Națională”

Publicat: 17 02. 2014, 12:46
Actualizat: 24 03. 2015, 20:56

Fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Ponta 1 ar fi, din datele lui Traian Băsescu, unul dintre artizanii ideii reeșalonării ratelor celor cu venituri sub 1600 de lei. „Teama mea este să nu pice sub control politic Banca Națională”, a spus președintele astăzi într-un interviu la B1, la cinci zile după ce acuza BNR că este „în linie cu un Guvern corupt”.

În scenariul avansat de Băsescu, prim-viceguvernatorul ar avea rolul omului de legătură între Guvern și BNR. „Se poate întâmpla o dată, dar nu aș vrea să se întâmple a doua oară și a treia oară, să dea telefon premierul de la Palatul Victoria, la prim-viceguvernator, să spună: «Astăzi, băgați niște lei pe piață, că am nevoie de inflație, că îmi fac bilanțul, și mâine scoateți-i. Astăzi, băgați niște euro pe piață, că vreau să fie criză de lichiditate în lei». Nu vreau să ajungem la acest lucru”, a comentat Băsescu.