Băsescu la Chicago: Reprezentarea la Consiliul European nu e un subiect aici

Publicat: 21 05. 2012, 07:58
Actualizat: 21 05. 2012, 14:08

 

 Reprezentarea României la Consiliul European nu e un subiect în SUA, a spus duminică seara (ora 23.00, la Chicago, ora 7.00, la București-n.r.), președintele Traian Băsescu, la finalul primei zile a summit-ului NATO.

„Nu e un subiect aici”, a spus Băsescu într-o conferință de presă, fiind întrebat de jurnaliști despre subiectul reprezentării României la reuniunea informală a Consiliului European, care va avea loc la mijlocul săptămânii.

De asemenea, președintele a spus , contextual, că nu atacă puterea.

După ce s-a referit la lipsa de solidaritate manifestată de liderii unor țări participante la operațiunile militare ale NATO din Afganistan, care vor să retragă trupele înainte de încheierea misiunii în 2014, președintele a subliniat că nu vrea ca jurnaliștii să interpreteze că el atacă aceste țări prin discursul său.

„Vreau să știți că nu m-am adresat niciunei țări, ci pur și simplu am vorbit de niște principii. Nu aș vrea să văd mâine niște titluri de primă presă ‘pe cine a atacat Băsescu’. Nu vedeți că nu atac puterea, darmite…”, a spus președintele, după care a început să râdă.

Corespondență de la trimisul MEDIAFAX la Chicago, Marius Frățilă