Băsescu, la prima evaluare a PMP: „N-a fost un scor entuziasmant”

Publicat: 27 05. 2014, 14:29
Actualizat: 22 03. 2015, 10:10

La două zile după alegeri, președintele Traian Băsescu a dat PMP doar o notă de trecere după scorul de 6,2%, mai slab decât al UDMR și decât al candidatului independentului Mircea Diaconu, la alegerile din 25 mai. „N-a fost un scor entuziasmant, dar a fost un scor bun pentru un partid care s-a înregistrat pe 29 ianuarie 2014”, a comentat Băsescu, chestionat pe Aeroportul Otopeni, la plecarea la Consiliul European, despre evaluarea făcută PMP.

Susținător declarat al PMP în campanie, președintele și-a pus fidelii din politică în temă, înainte de alegeri, că așteaptă de la ei „un scor de două cifre”.

„Nu puteți să fiți urmașii mei dacă nu câștigați. Ca să puteți face ceea ce spuneți că vreți să faceți – să continuați modernizarea României începută de Emil Boc și de mine – trebuie să câștigați. Asta înseamnă două cifre la europarlamentare, dacă nu chiar candidatul PMP să fie candidatul dreptei la prezidențiale”, le-a spus Traian Băsescu  în martie reprezentanților PMP, la finalul unei dezbateri organizate de Fundația Mișcarea Populară.