Băsescu: Nimeni nu va semna ieșirea Regatui Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană

Publicat: 26 06. 2016, 21:38
Actualizat: 30 08. 2016, 16:48

În cadrul unei postări pe Facebook, Traian Băsescu i-a criticat pe politicienii britanici pentru rezultatul referendumului de joi.

„BREXIT? IMPOSIBIL! Încrîncenați în bătălia lor pentru voturi, politicienii britanici au dus iresponabilitatea până la limita la care și-au împins propriul popor să se pronunțe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înțeleagă. Și poporul a votat cum a priceput el”, scrie Traian Băsescu.

În acest context, liderul PMP a explicat de ce „rezultatul referendumului a aprins fitilele a două bombe”.

„1. Prima este legată de faptul că, știind consecințele, va trebui găsit un guvern al Majestății Sale care să activeze articolul 50 din Tratat și să ceară în scris ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. Vreau să văd politicianul care va semna cererea. Personal, cred că acela care va face acest lucru va putea fi declarat, fără dubii, ca fiind cel mai inocent om din lume, dacă nu cumva, va fi declarat trădător de țară.
2. A doua bombă este legată de faptul că, dacă cererea de ieșire va fi cumva semnată de un iresponsabil, în timp ce acesta va fi în drum spre Bruxelles spre a depune cererea pe masa UE, în Regat, se va declanșa procesul de separare a Scoției și Irlandei de Nord, care au optat pentru rămînerea în UE”, a explicat Băsescu.

În finalul postării, Băsescu subliniază încă o dată că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este imposibilă întrucât nimeni nu va semna cererea.

„Concluzia este că nimeni nu va semna ieșirea Regatui Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.
Deci, BREXIT? IMPOSIBIL!

PS – Oricum, referendumul a lăsat o națiune profund divizată”, a încheiat Băsescu.