Băsescu recunoaște care a fost „cea mai mare eroare” a campaniei sale din 2009. „Mi-a părut rău atunci. Asta e”

Publicat: 26 07. 2012, 09:18
Actualizat: 26 07. 2012, 10:04

Președintele suspendat Traian Băsescu a afirmat astăzi că „cea mai mare eroare” a campaniei sale prezidențiale din 2009, a fost când l-a atacat pe contracandidatul său Crin Antonescu, făcând aluzie la sinuciderea primei sale soții.

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

„Asta a fost cea mai mare eroare a campaniei mele de atunci. Mie mi-a părut rău atunci. Asta e”, a spus Băsescu la Prima Tv.

Într-o confruntare electorală, în noiembrie 2009, Traian Băsescu a răspuns unui atac al lui Crin Antonescu, care îl acuzase că promovează femeiacu tupeu, decât femeia „care ține casa”, spunând: „Decența ar trebui să vă spună că un bărbat care are trei femei în casă le respectă. Un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-și lase soția singură să ajungă în situații dificile”.

După câteva zile, Băsescu a negat că s-a referit la tragedia din viața lui Antonescu. „Inventați una din cele mai mari mizerii. Eu am vorbit despre soția mea și văd că unii ziariști încearcă să ducă lucrurile spre o zona despre care eu habar nu am. Acolo a fost o discuție mult mai serioasă. A fost o discuție pe soluții pentru agricultură, pentru educație, pe care observ că nu o preia nimeni. În schimb, se inventează o discuție despre o poveste din viața domnului Antonescu despre care eu habar n-am, eu știu doar că s-a căsătorit acum”, a spus la vremea respectivă Băsescu, răspunzând unei întrebări.