Băsescu și-a făcut grădină de zarzavaturi în Primăverii: „Îmi revendic dreptul de a fi un mic horticultor”

Publicat: 29 10. 2013, 11:19
Actualizat: 26 03. 2015, 23:51

În rol de „mic horticultor”, președintele Traian Băsescu a cerut astăzi Guvernului să vină cu politici „pentru ca România să își asigure singură hrana”, fără a mai depinde de importul de alimente, iar comisiei prezidențiale conduse de Valeriu Steriu să își însușească observațiile publice și să finalizeze raportul pe agricultură publicat în vară în forma provizorie.

„Îmi revendic dreptul de a fi un mic horticultor”, a spus președintele la o întâlnire cu membrii Societății Române de Horticultură, relatând cum și-a pus în ultimii trei ani straturi de legume la vila de protocol Lac 3, reședința sa până la finalul mandatului. Băsescu spune că de când și-a făcut grădina din Primmăverii nu a mai cumpărat vara roșii, castraveți, ardei, ardei iute și dovlecei.

„Acolo unde locuiesc am pus câteva straturi mici cu legumele astea și-i o plăcere extraordinară dimineața, la micul-dejun, să te duci să-ți iei roșiile, castraveții să-ți faci salata cu puțină brânză să pleci la serviciu”, a povestit președintele.

Băsescu a schimbat cu horticultorii și impresii despre culturile sale. „Anul ăsta – nu știu cum a fost la dumneavoastră – și roșiile, toate soiurile de roșii și castraveții și dovleceii s-au făcut foarte bine. Anul trecut însă roșiile mari românești s-au stricat”, a spus el dând vina pe „ploile acide”.